Balkānu zemēm piemīt kāds īpašs pievilkšanas spēks, kas vilina ceļotājus doties atklāt kaut ko jaunu, noslēpumainu...  Senatnes liecības, neskartā daba, Adrijas piekrastes brīnišķīgie kūrorti un vēstures līkločos rūtīto cilvēku patiesā viesmīlība...
Pavasarī šķiet, ka visa zeme pārvērtusies ziedošā dārzā, bet rudens vilina ar dienvidu augļu saldo smaržu...


                                     Datumi un cena: pēc pieprasījuma (kolektīviem)

1.diena.
No rīta izbraukšana no Rīgas (vai citas pilsētas pēc pieprasījuma)  Brauciens caur Lietuvu,Poliju.
Nakts viesnīcā Polijā.

2.diena.
Brokastis.
Brauciens caur Poliju, Ungāriju. Pēcpusdienā ierašanās Egerā. Neliela pastaiga vecpilsētā un relaksācija termālajos baseinos. Vakarā dosimies uz ‘’Skaisto sieviešu ieleju’’, kur kādā no daudzajiem vīna pagrabiņiem degustēsim populāros Egri Bikaver un Egri Leanuka vīnus un pikanto ungāru gulašzupu.
Nakts viesnīcā Egerā.

3.diena.
Brokastis.  Brauciens cauri Ungārijai. Vakarpusē ierašanās Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā. Vecpilsētas Gorņi Gradas apskate ar grupas vadītāju.
Nakšņošana viesnīcā Plitvices ezeru apkārtnē.

4.diena.
Brokastis.
Apmeklēsim vienu no skaistākajiem dabas parkiem visā Balkānu pussalā – Plitvices ezeru nacionālo parku, kurš iekļauts UNESCO pasaules dabas mantojuma sarakstā. Parkā atrodas 16 dažādos līmeņos izvietoti smaragdzaļi ezeri, kuri savā starpā savienoti ar šalcošiem strautiņiem un gleznainiem ūdenskritumiem. Izbaudīsim šo neparasto dabas skaistumu pastaigā pa speciāli iekārtotām gājēju takām un koka tiltiņiem, zem kuriem dzidrajā ūdenī redzamas foreles.
 

Pārbrauciens caur Dalmāciju līdz Trogirai. Trogira, kas atrodas uz nelielas salas ir īsts ‘’muzejs zem klajām debesīm’’. Vēsturisko centru apskauj varens aizsardzības mūris, bet izejot cauri pilsētas vārtiem, jūtama īsta viduslaiku pilsētiņas noskaņa. Vakaru iesakām pavadīt kādā no daudzajiem piekrastes krodziņiem, baudot horvātu vīnu un klausoties dienvidu vēja šalkoņā palmu zaros...
Nakts viesnīcā Trogirā.
  5.diena.
Brokastis.    Brauciens gar piekrasti uz Dubrovniku. Dubrovnika tiek dēvēta par Adrijas jūras skaistāko pērli. Bernards Šovs reiz ir teicis: ‘’Tiem, kas meklē paradīzi zemes virsū, jādodas uz Dubrovniku’’. Pilsētas apskate vietējā gida vadībā: Sv.Jāņa cietoksnis, Dominikāņu klosteris,Sv.Vlaha baznīca, Franciskāņu klosteris un Onofrio lielā strūklaka. Brīvajā laikā iesakām nesteidzīgi izstaigāt baltās marmora ieliņas un izbaudīt skaistos skatus, kas paveras no pilsētas nocietinājumu mūriem.
 Vakarā ierašanās Budvā – piekrastes kūrortā ar jahtām, palmām un magnoliju ziedos ieskautām mājām...      2000 gadu senā un mūriem apjoztā Budvas vecpilsēta apbur ar šaurām ieliņām, kurās atrodas neskaitāmas kafejnīcas un suvenīru veikaliņi, un neskatoties uz ļaužu pārpilnību, šeit jūtama senatnes elpa.
Nakts viesnīcā Budvas apkaimē.

6.diena
Brokastis.
Dosimies uz Lovčena kalnu, kur atrodas pasaulē augstākais mauzolejs (1749 m v.j.l.) Melnkalnes kņazam Petram Petrovičam Ņegušam.
Skaists brauciens pa kalnu ceļu ar 25 serpentīniem uz Neguši ciemu, kur redzēsim kā tiek nogatavināti slavenie vītinātie pršut šķiņķi. Jums būs iespēja tos nogaršot kopā ar medus dzērienu – medovaču.
Kotora – sena piekrastes pilsētiņa pie gleznainā Kotoras līča, kas iestiepjas tālu sauszemē un tiek dēvēts par Dienvideiropas fjordu.
Vakarā atgriešanās viesnīcā.

7.diena.
Brokastis.
Priekšpusdienā brīvs laiks atpūtai pie jūras. Izbaudīsim dzidros Adrijas jūras ūdeņus un dienvidu sauli!
Pēcpusdienā brauciens uz mūsu nākošo naktsmītni Neumā. Neuma ir vienīgā Bosnijas un Hercegovinas pilsēta, kas atrodas Adrijas jūras piekrastē. Tai raksturīgs ļoti maigs klimats – īsas, siltas ziemas un garas, saulainas vasaras.
Nakts viesnīcā.

8.diena.
Brokastis.
Apmeklēsim gleznaino Pelješacas pussalu – lielāko Horvātijas vīnu reģionu. Nogāzes klāj vīnogulāji un augļu dārzi, bet seklajos piekrastes ūdeņos tiek audzētas austeres. Brauciens ar kuģīti uz Korčulas salu – Marko Polo dzimteni.  Korčula ir viena no lielākajām Adrijas jūras salām, kas ir apdzīvota jau kopš aizvēsturiskiem laikiem.
Vakarā atgriešanās viesnīcā Neumā.

9.diena
Brokastis.
Brauciens uz Medžugorji, kas no maza nabadzīga ciema ir pārvērtusies par nozīmīgāko svētvietu Balkānos. Kopš 1981.gada, kad seši jaunieši paziņoja, ka viņus ir uzrunājusi Svētā Jaunava, uz Medžugorji plūst neskaitāmi svētceļnieku tūkstoši.
Apmeklēsim vienu no skaistākajām senajām pilsētā Bosnijā-Hercegovinā, kas tiek devēta arī par Hercegovinas ‘’sirdi’’ – Mostaru. Mostaras kā pilsētas vārds pirmoreiz minēts Ottomana turku impērijas laikā 15. gadsimtā. No tā laika pilsētā saglabājies vecais akmens tilts Stari Most pār Neretvas upi, kas pēc Balkānu kara kļuvis par kristiešu un musulmaņu miera simbolu. Pastaigā pa šaurajām ieliņām izjutīsim īstu austrumu pilsētas noskaņu....

Pa Neretvas upes ieleju gar Dināru kalniem dosimies uz Sarajevu.
Nakts viesnīcā Sarajevā.

10.diena
Brokastis.
No rīta apmeklēsim interesanto Sarajevas vecpilsētu, kur šauru ieliņu labirintos notiek austrumu tautām raksturīgā tirgošanās un gaisā jūtamas austrumu saldumu un turku kafijas smaržas...
Pārbrauciens līdz Budapeštai. Nakts viesnīcā Budapeštā.

11.diena.
Brokastis.
Budapešta – viena no skaistākajām Eiropas galvaspilsētām, kas bieži tiek dēvēta par ‘’mazo Parīzi’’. Šarmanta un noslēpumaina tā izpletusies Donavas upes abos krastos. 
Iesakām doties izbraucienā ar kuģīti pa Donavu vai apmeklēt Ungārijas parlamenta ēku, Vaci ielu un kolorīto Budapeštas tirgu, kur iespējams nopirkt ungāru pikantās desas, garšvielas un smalki izšūtos nacionālos galdautus.
Nakts viesnīcā Polijā.

12.diena.
Brokastis. Brauciens caur Poliju, Lietuvu. Vakarā atgriešanās Rīgā.(vai citā pilsētā pēc pieprasījuma)



Ceļojuma cenā iekļauts:
- brauciens ar komfortablu autobusu (WC, TV,karsts ūdens, tēja, kafija)
- nakšņošana tūristu klases viesnīcās (viesu mājās) 2-3 vietīgos numuros ar ērtībām; (par vienvietīgu numuru ir papildus piemaksa)
- brokastis;
- degvielas izmaksas, ceļu nodokļi;
- vietējais gids Dubrovnikā (krievu val.)
- grupas vadītāja pakalpojumi;
- apdrošināšana

Papildus izdevumi:
- baseini Egerā – 11 EUR
- vīnu degustācija ar gulašzupu Egerā – 2500 HUF
- kuģītis Budapeštā – no 3500 HUF
- Plitvices nacionālais parks – 100 HRK
- Dubrovnikas forti – 50 HRK
- mauzolejs Lovčena kalnā – 5 EUR
- medovačas dzēriens + pršut ~ 7-8 EUR
- brauciens uz Korčulas salu ~ 30 EUR
- vīnu degustācija Pelješacas pussalā ~ 15 EUR


1LVL ~ 10 HRK (Horvātijas kuna)
1 LVL ~ 400 HUF (Ungārijas forinti)

• Valūtas kursi un papildizdevumu cenas ir aptuvenas un var mainīties
* ceļojumiem augusta mēnesī cena var būt augstāka