Viena no skaistākajām pasaules pilsētām - Venēcija. Iepazīsim šīs pilsētas īpašo gaisotni braucot ar gondolu pa daudzajiem kanāliem, barojot baložus Marka laukumā vai pastaigājoties pa šaurajām ieliņām un klausoties kā viļni atsitas pret vēsturisko namu pamatiem...
Tālāk mūsu ceļš vedīs pāri majestātiskajiem Alpu kalniem uz vienu no gleznainākajiem Austrijas reģioniem –Zalcburgas zemi ar sniegotiem kalniem, jaukām mazpilsētiņām un ziedošām  Alpu pļavās... Apskatīsim Mocarta dzimto pilsētu Zalcburgu ar iespaidīgo cietoksni kalna galā, izbaudīsim termālo ūdeņu dziedinošo spēku  un dosimies braucienā ar kuģīti pa gleznaino Ķēniņa ezeru, kas atrodas augsto Bavārijas Alpu ielokā.

Cena: pēc pieprasījuma
Ceļojuma datums: pēc pieprasījuma


Brauciena programma:
1.diena.
No rīta izbraukšana no Rīgas.
Brauciens caur Lietuvu, Poliju.
Nakts viesnīcā Polijā.

2.diena.
Brokastis.
Brauciens caur Poliju, Čehiju, Austriju.
Pastaiga Karintijas galvaspilsētā  Klāgenfurtē, kas atrodas gleznainā Verterezera krastā. Nogaršosim īstu austriešu strūdeli un kafiju.
Nakts viesnīcā.

3.diena.
Brokastis.
Venēcija – viena no skaistākajām pasaules pilsētām, kas visos laikos pievilinājusi māksliniekus un romantiķus.
Pilsētas iepazīšanu sāksim ar braucienu ar kuģīti, vērojot vēsturiskās ēkas un pilis kanāla malās. Apskatīsim Sv. Marka laukumu un Sv.Marka baziliku ar Venēcijas simbolu spārnoto lauvu, Dodžu pili ar Nopūtu tiltiņu, Rialto tiltu un Santa Maria Della Salute baroka baznīcu.
Apmeklēsim arī stikla pūtēju darbnīcu, lai savām acīm redzētu kā top slavenie Venēcijas stikla izstrādājumi.
Brīvajā laikā iesakām nesteidzīgi izbaudīt šīs pilsētas īpašo gaisotni - skaistā braucienā ar gondolu pa daudzajiem kanāliem, barojot baložus Marka laukumā vai pastaigājoties pa šaurajām ieliņām un klausoties viļņu skaņās, kas atduras pret vēsturisko namu pamatiem…
Nakts viesnīcā.

4.diena.
Brokastis.
Brauciens pāri varenajiem Alpu kalniem no Itālijas uz Austriju. Apskatīsim Erchercoga Ferdinanda II celto Ambras pili  pie Insbrukas.  Šajā renesanses pilī apskatāma unikāla Habsburgu portretu galerija, ko radījuši tādi izcili mākslinieki kā Ticiāns, Van Duks, Velaskēze u.c. 
Mocarta dzimtā pilsēta Zalcburga.  Zalcburgai piemīt īpašs šarms, kas slēpjas šaurajās ieliņās, pirmajos magnoliju ziedos pilsētas laukumos un netveramajā mūzikas ģēniju klātbūtnē ...
Ekskursija ar vietējo gidu: Mirabellas pils dārzi, slavenais Zalcburgas Doms, Mocarta laukums un populārā Labības ieliņa, kurā atrodas Mocarta māja-muzejs.
Brīvajā laikā iesakām pasēdēt kādā no omulīgajiem krodziņiem un nogaršot vietējo Stiegl alu.
Nakts viesu mājā.

5.diena
Brokastis.
Tālāk dosimies uz Berhtesgādenes zemi, kas ir viens no Vācijas iecienītākajiem tūrisma reģioniem. Mūs gaida skaists brauciens ar kuģīti pa Ķēniņa ezeru – Vācijas augstāko kalnu ezeru, kas atrodas 600 m virs jūras līmeņa.
Vakarā dosimies uz Gašteinas ieleju, kurā jau romiešu laikā tika atklāti pirmie termālie avoti, bet īstu uzplaukumu šis reģions piedzīvoja 19.gadsimtā, kad Bādgašteinā tika ierīkotas smalkas dziednīcas, un uz šejieni atgūt spēkus brauca tā laika slavenības.
Atpūta termālo baseinu kompleksā, kas piedāvā gan āra, gan slēgtos baseinus ar ūdens temperatūru no 26-36*, pirtis un ūdens masāžas kaskādes.
Nakts viesu mājā.

6.diena.
Brokastis.
Mājupceļš caur Austriju un Poliju.
Pa ceļam apskatīsim Šenbrunnas pils skaistos dārzus pavasara ziedu krāšņumā.
Nakts viesnīcā Polijā.


7.diena.
Brokastis.
Brauciens caur Poliju, Lietuvu.
Vakarā atgriešanās Rīgā.

Ceļojuma cenā iekļauts:
- brauciens ar komfortablu autobusu (WC, TV, tēja, kafija)
- tūristu klases viesnīcas vai viesu mājas (2-3 vietīgi numuri ar ērtībām), ar brokastīm;
- degvielas izmaksas, ceļu nodokļi;
- vietējais gids Zalcburgā (krievu val.)
- grupas vadītāja pakalpojumi (latviešu val.)

Papildus izmaksas:
- kuģītis Venēcijā _ 15 EUR
- Ambras pils - 10 EUR
- Mocarta māja-muzejs - 10 EUR
- kuģītis pa Ķēniņa ezeru ~ 12 EUR
- termālo baseinu komplekss - 19 EUR (3 stundas)
Kopā: 66 EUR( 46 Ls )

- brauciens ar gondolu Venēcijā ~ 25 EUR/pers.

* papildizdevumiem norādītas 2010.gada cenas un tās var mainīties
* ceļojuma cena var palielināties atkarībā no degvielas cenas un EUR kursa pieauguma!