Plitvices ezeru smaragdzaļie ūdeņi, baltās Adrijas piekrastes pilsētiņas, jūras ērģeļu ''mūzika'' Zadarā, brīnišķīgais Kornātu salu arhipelāgs un viena no skaistākajām pasaules pilsētām - Venēcija.
Saule,  jūras šalcas un dienvidu augļu saldā smarža...




         Ceļojuma datumi un cena: pēc pieprasījuma

1.diena.
No rīta izbraukšana no Rīgas.
Pārbrauciens cauri Lietuvai un Polijai, pretī jauniem iespaidiem.
Nakts viesnīcā Polijā.

2.diena.
Brokastis.
Brauciens caur Čehiju un Austriju, vērojot Čehijas sakoptos laukus, mazpilsētas un Austrijas Alpu ainavas. Vēlā pēcpusdienā teiksim ‘’Dobar dan’’ Horvātijai un valsts galvaspilsētai Zagrebai – politiskajam, ekonomiskajam un kultūras dzīves centram.
Apskatīsim senākās pilsētas daļas: garīdzniecības centru Kaptolu un Sv. Stefana katedrāli, admistratīvo institūciju Gradecu, prezidenta pili, Akmens vārtus, Sv.Marka laukumu, panorāmas skatu laukumu.
Zagreba ir pilsēta kurā senais labi sadzīvo ar moderno - viduslaiku ieliņas ar daudzajām mākslinieku galerijām līdzās krāšņai baroka apbūvei un modernajai apbūvei, rada mūsdienu galvaspilsētas elpu.
Nakts viesnīcā.

3.diena.Brokastis.
Plitvices ezeru nacionālais parks (UNESCO) vecākais un lielākais no astoņiem Horvātijas dabas parkiem. Dabas veidots fenomens, kur 16 smaragdzaļi ezeri dažādos augstuma līmeņos, savā starpā savienoti ar neskaitāmiem maziem ūdenskritumiem, rada gaismas un ūdens spēles.
Plitvices ezeru rapsodija katrā gadalaikā skan citādi, bet vienmēr iespaidīgi, neaizmirstami, radot vēlmi atkal atgriezties un būt kopā ar mākslinieci - dabu.
Vakarpusē ierodamies ziemeļu Dalmācijas pilsētā Zadarā.
Nakts viesnīcā.

4.diena.
Brokastis.
Atpūtas brauciens ar kuģīti, baudot dienvidu sauli, jūru un viļņu šalcas....
Kornātu nacionālais parks
– viens no krāšņākajiem Horvātijas salu arhipelāgiem, kurā iekļautas 147 mazākas un lielākas baltakmens salas. Dzidrie, zilie ūdeņi ieskauj salu klinšainos, robotos krastus – neskartas dabas triumfs mūsdienu pasaulē. Klusie līcīši aicina peldētmīļus, bet viesmīlīgie horvāti aicina baudīt gardas jūras veltes un vietējos vīnus.

Vakara pastaiga Zadarā – pilsētā ar senu vēsturi, kur saglabājušās daudzas Venēcijas valdīšanas labklājības laika liecības – pilis un baznīcas. Forums, Sv.Anastasija katedrāle, Sv.Donata baznīca, Zemes un Jūras vārti – ik akmens šeit ir kā vēstures liecinieks.
Zadarā seno baznīcu ērģeles skan kopā ar Adrijas jūras viļņu veidoto ‘’Jūras ērģeļu’’ mūziku.
Nakts viesnīcā Zadarā.

5.diena.
Brokastis.
Šodien mūsu ceļš ved uz Istras pussalu Adrijas jūras ziemeļu pusē. Foto pauze pie Pagas salas tilta, sauktu arī par ‘’dzīvības tiltu’’.

Panorāmas ceļš gar Adrijas jūras piekrasti, vērojot salu arhipelāgus un Velebita kalnu grēdas skarbo skaistumu – te par skulptoru strādājusi pati Māte Daba.
Vakara pastaiga vienā no skaistākajām Istras pussalas piekrastes pilsētām - Porečā. Iepazīsim pilsētas seno centru, kurā saglabājušās Venēcijas valdīšanas laika liecības – pilis, senie laukumi, šaurās ieliņas un baznīcas. Eifrasija bazilika – bizantiešu meistardarbs, iekļauta UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Brīvajā laikā iesakām baudīt jūras veltes un horvātu vīnus kādā no piekrastes kafejnīcām vai konobām. 
 Nakts viesnīcā Porečas apkaimē.

6.diena.Brokastis.
Saka, ka Istras pussalā ir 2388 saules stundu gadā!  Skaistajai Istras pussalai ir bagāta un smaga vēsture, jo daudzi šo brīnišķīgo zemes stūrīti tīkojuši iegūt savā īpašumā - 400 gadi Venēciešu klātbūtne, Napoleona kundzība, Hābsburgu īpašums, piešķirta Itālijai, atdota Dienvidslāvijai... Kā šo laiku liecinieki Istrā atrodas 136 cietokšpilsētas. Dosimies uz vienu no tām – Motovunu un iejutīsimies īstā viduslaiku atmosfērā. Cienāsimies ar medus dzērienu un nogaršosim Motovunas ozolu biržu bagātību – trifeļsēnes.
Istras pērle – Roviņa (UNESCO), kurā valda īpaša gaisotne. Venēcijas ietekme vislabākajā nozīmē šeit redzama ik uz soļa: mājas ar balkoniem cieši klāt pie jūras, šauru ieliņu labirinti ar bodītēm un mākslas preču galerijām, Istras sardīņu un dienvidu augļu smarža tirdziņos. Augstu kalnā slejas pilsētas aizstāves Sv.Eifēmijas katedrāle.
Gardēžiem iesakām nodaudīt Limas līča austeres un mīdijas. Te ir ko redzēt un baudīt!
Nakts viesnīcā Porečas apkaimē.

7.diena.
Brokastis.
Dosimies pāri jūrai uz Venēciju! 
V.Gētes padoms skan, ka uz Venēciju – jūru karaļiem - jāskatās ar mākslinieka acīm, lai izprastu atspulgus un ēnas ūdeņos, kustības kanālos un laukumos. Vairāk kā 150 kanāli, 400 tiltiņi un pasakainas mākslas vērtības. Venēcijas sirds – Sv.Marka laukums un tā neiztrūkstošais simbols – baloži, Dodžu pils, Sv.Marka bazilika, Rialto tilts, Lielais kanāls ar greznajām pilīm, slaveno Venēcijas masku veikaliņi un pilsētas vizītkarte –gondolas.
Brīvajā laikā iesakām izbraukt ar gondolu pa šaurajiem kanāliem, lai izjustu īpašo un neaprakstāmo gaisotni, kas piemīt šai  neparastajai un brīnišķīgajai pilsētai uz ūdens ...

Vakarā atgriežamies Horvātijā.
Nakts viesnīcā.

8.diena.
Brokastis.
 Bagāti ar jauniem iespaidiem dodamies mājupceļā – cauri Slovēnijai, Austrijai un Čehijai.
Nakts viesnīcā.

9.diena.
Brokastis.
Brauciens caur Poliju un Lietuvu.
Vakarā atgriešanās Rīgā.

Ceļojuma cenā iekļauts:
- brauciens ar komfortablu autobusu (gaisa kondicionieris, WC, TV, tēja, kafija);
- nakšņošana tūristu klases (2-3*) viesnīcās 2-vietīgos numuros ar ērtībām, ar brokastīm; (ja braucēju skaits ir nepāra - iespējams 3-vietīgs numurs)
- degvielas izmaksas, ceļu nodokļi;
- ekskursiju programma ar grupas vadītāju;
- apdrošināšana