Gleznainajām Reinas un Mozeles ielejām piemīt īpaša romantikas aura, kas slēpjas senajās pilīs, vīna dārzos un romantiskajos vīndaru ciematiņos, kuros katru rudeni tiek gaidīts kāds īpašs notikums - jaunā vīna svētki...



Ceļojuma datums un cena: pēc pieprasījuma

1. diena.
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Brauciens cauri Lietuvai un Polijai.
Nakts viesnīcā Polijā.

2. diena.Brokastis.
Drēzdene šogad svin 805. gadu jubileju. Apskatīsim par vispasaules vāciešu ziedojumiem no jauna uzcelto Frauenkirke. Cvingers – pasaulslavenu gleznu un viduslaiku ieroču kolekcija.
Nakts viesnīcā Koblencā.


3. diena.
Brokastis.
Federālās dārzkopības izstādes BUGA 2011 apmeklējums Koblencā, kas vienlaikus notiek trīs vietās – pie kūrfirsta pils, tā dēvētajā „Vācu stūrī”, kur Mozele ietek Reinā, un Ērenbreitšteinas cietokšņa kalnā, kur krāšņas ziedošu augu kompozīcijas būs apskatāmas arī telpās. Līdz cietoksnim 800 metru augstumā pacelsimies ar īpaši šai izstādei uzbūvētu pacēlāju-vagoniņu.
Nakts viesnīcā Koblencā.


4. diena.Brokastis.
Zenheima Mozeles ielejā. Vīna muzejs „Schlagkamp-Desoye” un vīna, tostarp šai pusei raksturīgā sarkano firziķu liķiera degustācija.
Kalmonta kalns - pasaulē stāvākās (65º) nogāzes, kurās audzē vīnogas.

Celle – pilsētiņa, kuras vīndaru simbols ir melnais kaķis. Izbrauciens vīnkopju motorkulbā pa Celles vīnogulāju terasēm, pa ceļam baudot federvaizeru – jaunās vīnogu ražas vēl pilnībā neizrūgušo vīnu. Brīnišķīgs skats uz Mozeles cilpām, kas atklājas no nesen uzbūvētā skatu torņa. Pikniks vīna laukos ar karstu zupu un uzkodām.
Brauciens gar līkumotajiem Mozeles krastiem līdz Vācijas senākajai pilsētai Trīrei, kas pirms vairāk nekā 2000 gadu bijusi Romas impērijas nomale.
Nakts viesnīcā Trīrē.


5. diena.
Brokastis.
Trīres apskate kājām un ar bimmelbāni – UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā ierakstītie objekti: Trīres simbols pilsētas vārti „Porta Nigra”, romiešu pirts komplekss, amfiteātris, Römerbrűcke – senākais tilts pilsētā, kas saglabājies no tās dibināšanas laikiem, Imperatora Konstantīna bazilika ar troņa zāli, ko Prūsijas karalis Frīdrihs Vilhelms IV pārveidojis par luterāņu baznīcu, Doms un Dievmātes baznīca.
Pundurvalsts Luksemburga (2586 km²), vienīgā lielhercogiste un astotais ietekmīgākais banku un finanšu centrs pasaulē. Galvaspilsētas Luksemburgas apskate – vecpilsēta un tās aizsardzības sistēma (kazemāti) arī ir UNESCO sarakstā. Brīvais laiks.
Atgriešanās Vācijā. Nakts viesnīcā Trīrē.


6. diena.
Brokastis.
Brauciens pa Mozeles vīna ceļu, uz īsu brīdi piestājot romantiskajās vīndaru pilsētiņās Bernkastelā-Kuesā, Trabenā-Trarbahā un Kohemā.
Pusdienlaikā kāpšana kuģītī, lai dotos pa Reinu no Koblencas uz Baharahu, kur vakarā notiks jaunā vīna svētku svinēšana. Četrarpus stundu ilgajā braucienā uz klāja varēsiet dejot dzīvās mūzikas pavadījumā, nesteidzīgi baudīt vīnu un skaistas ainavas ar pilīm un cietokšņiem Reinas krastos. Vidusreinas reģions ir ierakstīts UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā.

Pie Sangoarshauzenas brauksim garām slavenajai Lorelejas klintij, kas apdziedāta vācu dzejnieka Heinriha Heines dzejolī. Plkst. 19 – 21.30 vīna svētki Baharahā un uguņošanas izrāde „Reinas gaismas”.
Vēlu vakarā atgriešanās Koblencā ar autobusu.
Nakts viesnīcā Koblencā.


7. diena.
Brokastis.
Izbraukšana uz mājām. Romantiskā Rotenburga ob der Tauber, kuras vecpilsētu ieskauj 28 torņi. Te atrodas arī Ziemassvētku rotājumu muzejs. Brīvais laiks suvenīru (tostarp rokām darinātu eglīšu rotājumu no videi draudzīgiem materiāliem) iegādei.
Pēdējo valūtas rezervju iztērēšana kādā no iepirkšanās centriem Drēsdenes tuvumā.
Nakts viesnīcā Polijā.


8. diena.
Brokastis.
Mājupceļš cauri Polijai un Lietuvai. Vēlu vakarā ierašanās Rīgā.




Ceļojuma cenā iekļauts:- brauciens ar komfortablu autobusu (WC, TV, tēja, kafija);
- tūristu klases viesnīcas vai viesu mājas (2-3 vietīgi numuri ar ērtībām), ar brokastīm; (3-vietīgie numuri tiek rezervēti tikai tad, ja tūristu skaits ir nepāra)
- degvielas izmaksas, ceļu nodokļi;
- grupas vadītāja pakalpojumi (latviešu val.)
- apdrošināšana


Papildu izdevumi:
- Cvingers – 10 eiro;
- dārzkopības izstāde BUGA – 20 eiro (5 eiro bērniem);
- pacēlājs uz Ērenbreitšteinas cietoksni abos virzienos – 8 (4) eiro;
-vīna muzejs „Schlagkamp-Desoye” – 7 eiro;
- pikniks un fezervaizera degustācija Cellē – 10 eiro;
- Bimmelbānis Trīrē – 10 (5) eiro;
- Kuģītis pa Reinu - 40 eiro (jāsamaksā Rīgas birojā) (cenā ietilpst glāze vīna un 0,2 l federvaizera).

Kopā: ~ 105 EUR (~74 Ls)

Pieteikšanās braucienam:
- slēdzot līgumu, avansa iemaksa 75 LVL;
-  2. maksājums 150,- LVL apmērā jāveic līdz 2.07.2011.;
- galīgais norēķins jāveic līdz 2.09. 2011.

* papildizdevumu cenas ir orientējošas un var mainīties