Igaunijas lielālais ezers - Peipuss, kura krastos esošajos senajos zvejnieku ciematiņos vienmēr smaržo pēc svaigi kūpinātām zivīm, sarkanās Kallastes klintis, Kuremē sieviešu klosteris, gleznainā Somu līča piekraste un viens no labākajiem baroka stila paraugiem Igaunijā - Lūas muižas komplekss. 

 

1.diena.
No rīta izbraukšana no Rīgas (vai citas pilsētas pēc pieprasījuma).
Caur Veclaiceni dosimies uz Setu zemi. Apskatīsim iespaidīgās Vastselinas pilsdrupas.

Obinitsa – viens no lielākajiem setu ciematiem. Arheoloģiskie izrakumi liecina, ka šī vieta bijusi apdzīvota jau pirms 1000 gadiem.
Pēc grupas vēlēšanās iespējams pasūtīt pusdienas setu gaumē.  Brauciens gar ‘’igauņu jūru’’ - Peipusa ezeru, kura krastos esošajos zvejnieku ciematiņos vienmēr smaržo pēc kūpinātām zivīm. Apskatīsim Kallastes sarkanās smilšakmens klintis, kas vietām ir pat 5 m augstas.

Nakšņošana kempingā pie Peipusa ezera.

2.diena.
Brokastis.
Apmeklēsim Kuremē pareizticīgo sieviešu klosteri, kas darbojas jau vairāk kā 100 gadus. Apskatīsim galveno klostera baznīcu, brīnumdarītāja svētbildi, svētozolu un pakavēsimies pie Puhtices svētavota. Brauciens uz gleznaino Somu līča piekrasti, kur skatīsim iespaidīgo Vallastes ūdenskritumu.  No Igaunijas stāvākās kaļķakmens kraujas, kas vietām sasniedz 56 m augstumu, paveras brīnišķīgs skats uz jūru.
Viens no labākajiem baroka stila paraugiem Igaunijā – Lūas muižas komplekss ar plašu parku.
Vakarā atgriešanās Rīgā.

Ceļojuma cena: 39  Ls (grupā 40 cilvēki+ 2 brīvas ceļazīmes)Datumi: pēc pieprasījuma

 Ceļojuma cenā ietilpst:
 
- brauciens ar komfortablu autobusu, degviela, stāvvietas;

- nakšņošana kempingā ar brokastīm; ) (2-3 vietīgas mājiņas ar gultasveļu, duša, WC atsevišķā mājā)
- grupas vadītāja pakalpojumi;
- apdrošināšana

Papildus izdevumi:  ~ 13 Ls (tiks precizēti)