Gleznainās kadiķu audzes, jūras vēju appūstās Pangas klintis, Kāli meteorīta krāteris, senās Anglas vējdzirnavas un varenā Kuresāres pils...

 

Ceļojuma datumi: pēc pieprasījuma


1.diena.No rīta izbraukšana no Rīgas.
Brauciens līdz Virtsu, no kurienes ar prāmi pārcelsimies(~ 40min.) uz Kuivastu ostu, kas atrodas Muhu salā – Igaunijas trešajā lielākajā salā.
Apskatīsim Muhu baznīcu Līvas ciematā, kurā ir unikāli sienas gleznojumi. Iepazīsimies ar tipisko igauņu zvejnieku ciematu Koguvu, kas sniedz priekšstatu par zvejnieku dzīvi uz salas.
Pārbrauciens pa Baltijas lielāko dambi, kas savieno Muhu salu ar Sāmsalu.
Tālāk ceļš mūs aizvedīs līdz Kāli krāterim, kur 700.g.p.m.ē. nokritis meteorīts.
Sāmsalas galvaspilsēta - Kuresāre. Apmeklēsim Kuresāres bīskapa pili, kas ir lielisks konventa tipa viduslaiku pils paraugs Baltijā ar vareniem nocietinājuma vaļniem, lauvu bedri un gotisku interjeru.
Nakts viesu mājā Kuresāres apkārtnē.


 2.diena.Brokastis.
Sirves zemesrags – Sāmsalas galējais dienvidu punkts, kuru no Kurzemes piekrastes šķir tikai daži desmiti kilometru. Ieklausīmies vēju balsīs un jūras šalcās...
Iespaidīgās Pangas klintis, kas paceļas 22 m augstumā virs Baltijas jūras, zināmas arī kā upurēšanas vieta līdz pat 19. gs. Apmeklēsim pēc Anglas vējdzirnavu kompleksu, kur apskatāmas gan angļu, gan holandiešu stila vējdzirnavas!Pēcpusdienā pārbrauciens ar prāmi no Kuivastu uz Virtsu ostu.
Mājupceļš līdz Rīgai.




Ceļojuma cenā ietilpst:
- transporta pakalpojumi;
- prāmju biļetes;
- nakšņošana viesu mājā  ar brokastīm;
- ekskursiju programma grupas vadītāja pavadībā;
- apdrošināšana

Papildus izdevumi (ieejas biļetes apskates objektos): ~ 15 EUR