Klinšainais okeāna krasts ar gleznainiem līcīšiem, senie zvejnieku ciematiņi, Porto vīnu noslēpumi un Lisabonas vecpilsētas šarms.... Portugāli ir vērts iepazīt tuvāk!



Piedāvājums pasūtījuma grupām
Datumi: pēc pieprasījuma

1. diena. Lidojums Rīga –  Lisabona (vai Rīga - Porto)
Nakts viesnīcā Porto.

2. diena.
Brokastis. Porto – otrā lielākā Portugāles pilsēta, kas devusi vārdu visai valstij un arī pasaulslavenajiem stiprinātajiem vīniem.
Pilsētas apskate ar vietējo gidu: Douro piekraste ar kolorīto apbūvi, Gustava Eifeļa būvētais tilts pār Duoro upi, elegantā Boavistas avēnija, senā stacija un ēku sienas ar ažuležu stilā veidotām nozīmīgām vēstures ainām. Porto tiek uzskatītā par visportugāliskāko vietu visā Portugālē.
Vakarā dosimies degustēt aromātiskos Porto vīnus slavenajā Sandeman vīna pagrabā.
Nakts 3* viesnīcā Porto.

3.diena.
Brokastis. Koimbra – sešu karaļu dzimšanas vieta un Portugāles vecākās universitātes rezidence. Ir vērts pa Sv. Klāras tiltu šķērsot Mondegas upi, ko vietējie iedzīvotāji mīļi sauc par Dzejnieku upi, lai no attāluma paraudzītos uz Koimbras siluetu: kalnā esošo universitātes pilsētiņu, aiz kuras atrodas jaunā un vecā katedrāle.
Nazāre – viens no Portugāles skaistākajiem zvejniekciemiem. Vietējās sievietes šeit vēl arvien valkā tradicionālos tautastērpus un piekrastē kaltē zivis. Ar pacēlāju uzbrauksim pilsētas augšējā daļā Sitio, no kurienes paveras patiesi brīnišķīgs skats, kas ļauj apjaust patieso okeāna varenumu…
Vakarā iesakām baudīt jūras veltes kādā no piekrastes krodziņiem.
Nakts 3* viesnīcā Nazārē. 


4. diena.
Brokastis. Cietokšņa pilsētiņa Obiduša ar ziedos slīgstošajiem leļļu namiņiem - to savai līgavai dāvājis karalis – dzejnieks Deniss I. Šauras ieliņas ar bugenviliju ziedos slīgstošiem baltiem namiņiem un suvenīru veikaliņiem, kur nogaršosim īpašo ķiršu liķieri – džindžihu.
Sintra- aristokrātiskā Portugāles karaļu un mākslinieku atpūtas vieta gleznainajos Sintras kalnos. Roka rags – Eiropas galējais rietumu punkts.
Nakts 3* viesnīcā.

5 .diena.
Brokastis.
Pārbrauciens uz Portugāles dienvidiem. Sagreša ar gleznaino ostu, kas saglabājusies no prinča Henrija Jūrasbraucēja laikiem. 15.gs. no šejienes portugāļu karavellas sāka slavenos, cilvēcei nepazīstamo jūru iekarojumus. Skatīsim 17.gs. Francijas Saules karaļa Luija XIV slavenā aizsargbūvju arhitekta Vobāna projektētā cietokšņa mūrus, vēju kompasu u.c.
Vakarpusē ieradīsimies Albufeirā – apburošā zvejnieku pilsētiņā ar balti kaļķotām mājām un maziem līcīšiem starp okerkrāsas klintīm.
Nakts 3(vai 4*) viesnīcā Albufeirā.



  6. diena.
Brokastis. Atpūtas diena pie Atlantijas okeāna.
Pēc grupas vēlēšanās iespējams doties izbraucienā ar kuģīti gar gleznainajiem Algarves krastiem, baudīt sauli, vēju un okeāna šalkas… Brauciena laikā paredzētas arī piknika pusdienas ar  vietējo vīnu.
Vakarā  dosimies sagaidīt saulrietu Sanvisenti ragā galējos Eiropas dienvidrietumos. Viduslaikos ticēja, ka šis vēju appūstais rags pašos galējos Eiropas dienvidrietumos ir pasaules beigas.
Nakts viesnīcā.

7.diena. 

Brokastis. Brīva priekšpusdiena atpūtai pie Atlantijas okeāna.
Gar plašiem līdzenumiem un korķozolu birzīm dosimies uz Alentežu pērli – Evoru, UNESCO pasaules kultūras pieminekli, burvīgu mazpilsētu ar seno romiešu, mauru un viduslaiku karaļu valdīšanas laika liecībam.
Nakts viesnīcā Lisabonā.

8. diena.
Brokastis. Lisabonas apskates ekskursija vietējā gida pavadībā: Marķīza Pombāla laukums, Sv. Heronima klosteris, Belemas tornis, vecpilsēta u.c.     Brīvajā laikā iesakām apmeklēt Lisabonas okeonāriju, doties uz kādu no pilsētas slavenajiem skatu laukumiem – miradores un iepazīt pilsētas dzīvi pavizinoties ar vietējo tramvaju pa šaurajām, stāvajām ieliņām. Noteikti neaizmirstiet pasēdēt kādā no pilsētas centrālo laukumu kafejnīcām, lai nobaudītu portugāļu garšīgās krēmkūkas.
Vakarā dosimies uz kādu no vecpilsētas krodziņiem, lai fado smeldzīgi skaistajā mūzikā izdzīvotu portugāļu likteņstāstu.... (ar vakariņām).
Nakts viesnīcā Lisabonā.

9.diena.
Brokastis.
No rīta brīvais laiks Lisabonā. Pusdienlaikā transfērs uz lidostu. Lidojums Lisabona –Rīga 


* maršrutu iespējams mainīt atbilstoši Jūsu grupas vēlmēm


Cenā iekļauts:
-aviobiļetes Rīga-Lisabona; Lisabona-Rīga;
- nakšņošana viesnīcās ar brokastīm;
- brauciens ar komfortablu tūrisma autobusu (klimata kontrole utt.);
- ekskursiju programma ar grupas vadītāju;
- vietējie gidi Porto un Lisabonā

 Papildus izmaksas:
ieejas biļete Lisabonas okeonārijā, fado vakars, brauciens ar kuģīti