Sniegotas kalnu virsotnes, ziedošas Alpu pļavas, dzidrais kalnu gaiss un klusi šalcoši gleznaini strautiņi ...
Šajā ceļojumā nedaudz iepazīsim arī Habsburgu valdīšanas laika liecības Vīnē, Mocarta dzimto pilsētu Zalcburgu, kurai piemīt īpašs, neatkārtojams šarms un izbaudīsim termālo ūdeņu dziedinošo spēku kā to kādreiz darījis ķeizars Francis Jozefs.



Ceļojuma datums un cena: pēc pieprasījuma

1.diena
No rīta izbraukšana no Rīgas.
Brauciens caur Lietuvu, Poliju.
Nakts viesnīcā Polijā.

2.diena
Brokastis.
Melkas abatija – lielākais benediktiešu klosteris Austrijā, kas atrodas gleznainā vietā Donavas krastos.
Pārbrauciens uz Gašteinas ielejas pilsētiņu Bādgašteinu, kas atrodas 1000- 1200 m virs jūras līmeņa un pateicoties termālajiem ūdeņiem plaši pazīstama kļuva 19.gs., kad kūrorta viesu vidū bijis ķeizars Francis Jozefs I, ķeizariene Elizabete, Bismarks un citas ievērojamas personas.
Nakts viesu mājā Bādgašteinā.

3.diena
Brokastis.
Lihtenšteinas aiza – viena no skaistākajām un dziļākajām aizām Alpu kalnos. Dosimies pastaigā pa speciāli izveidotiem koka tiltiņiem.
Verfenas cietoksnī, kas slejas augstas klints virsotnē mūs gaida iepazīšanās ar medību piekūniem, kuru prasmes tiek demonstrētas aizraujošā šovā.
Mocarta dzimtā pilsēta - Zalcburga. Iepazīsim šo skaisto pilsētu vietējā gida pavadībā. Brīvajā laikā iesakām ar funikulieri uzbraukt Hohenzalcburgas cietoksnī no kura paveras skats uz pilsētu un tuvējo apkārtni.
Staigājot pa populāro ieliņu Getreidegasse varēsiet apmeklēt māju, kur dzimis mūzikas ģēnijs Mocarts, kā arī nogaršot īstu austriešu strūdeli vai Stiegl alus kausu kādā no omulīgajiem krodziņiem. Vakarpusē iespējams doties braucienā ar kuģīti pa Zalcahas upi.
Nakts viesu mājā Bādgašteinā.

4. diena
Brokastis. Diena bez autobusa.
Tieši no mūsu viesu mājas ved pastaigu taka, kas garām ziedošām  pļavām, smilšakmens klintīm, briežu dārzam un tipiskām Austrijas lauku mājām mūs aizvedīs (~ 3 st.) līdz vēl vienai Gašteinas ielejas pilsētiņai - Bād Hofgašteinai. Pa ceļam iegriezīsimies kādā no vietējiem krodziņiem, lai nedaudz atpūstos un nobaudītu tradicionālos austriešu ēdienus.

Ar pacēlāju uzbrauksim līdz Schlossalm (2050 m.v.j.l), no kurienes paveras brīnišķīgs skats uz kalnu virsotnēm un Gašteinas ieleju.  Atkarībā no katra vēlmēm iespējams doties īsākās un garākās pastaigās pa kalnu takām, garām dzidram kalnu ezeriņam un ziedošām Alpu pļavām.
Vakarā atpūtīsimies Alpentherme termālo baseinu kompleksā.
Nakts viesu mājā Bādgašteinā

5.diena
Brokastis.
Pārbrauciens līdz Vīnei. Iepazīšanās ar Vīnes centru: bulvāru loks, Vīnes Valsts opera, Hofburgas pils, Vīnes simbols - Stefana katedrāle un daudzie Vīnes parki, kuriem piemīt īpašs šarms... Jūnijs nāk ar jasmīnu ziedu reibinošo smaržu, vasaras vidus - ar rožu aromātu, bet rudens ar neatkārtojamu krāsu paleti... Pavadīsim dažas neaizmirstamas stundas vienā no skaistākajām Eiropas galvaspilsētām!  Iesakām nobaudīt īstu Vīnes kafiju un slaveno Zaher torti.
Nakts viesnīcā Čehijā.


6.diena
Brokastis.
Brauciens caur Čehiju, Poliju un Lietuvu. Nakts ceļā.
Atgriešanās Rīgā nākošās dienas rītā.


Ceļojuma cenā ietilpst:
• Nakšņošana ekonomiskās klases viesnīcās Čehijā un Polijā, 2-3 vietīgi numuri ar ērtībām, ar brokastīm
• 3 naktis viesu mājā Bādgašteinā, 2, 3 un 4-vietīgi numuri (ar dušu un WC) un 3-6 vietīgi apartamenti ar vairākām istabām, dušu, WC un virtuves stūrīti, ar brokastīm;
• komfortabls autobuss (TV, WC, karsts ūdens, tēja, kafija)
• autoceļu nodokļi, degviela, stāvvietas;

• grupas vadītāja pakalpojumi (latviešu val.);
• ekskursija ar vietējo gidu Zalcburgā (krievu val.)

Papildus izdevumi:
- Melkas abatija - 9.50 EUR
- Zalcburgas Zemes karte – 46 EUR (bērniem 6-15 g.-23 EUR) (šī karte apmaksā programmā minētos apskates objektus Zalcburgas zemē-pacēlāju kalnos, termālos baseinus, aizu, muzejus Zalcburgā)

Kopā: 55,5 EUR ( ~ 39 Ls)
* ceļojuma apdrošināšana ~ 4,5 Ls