Rudens krāsas Alpu pļavās un nogāzēs, ledus alu noslēpumainā valstība, termālo ūdeņu dziedinošais spēks un brīnišķīgā Gašteinas ieleja.  Šajā braucienā iepazīsim arī vienu no skaistākajām Austrijas pilsētām - Zalcburgu un dosimies braucienā pa Grosgloknera  augstkalnu panorāmas ceļu -tuvāk augstākajām Austrijas Alpu virsotnēm.



Datumi: pēc pieprasījuma 


1.diena.
No rīta izbraukšana no Rīgas.
Brauciens caur Lietuvu un Poliju.
Nakts viesnīcā Polijā.

2.diena.
Brokastis.
Brauciens caur Poliju, Čehiju, Austriju.
Neliela pietura pie Melkas abatijas - tūkštošgadīgā benediktiešu klostera Donavas krastā. 
Vakarā ierašanās Bādgašteinā - kūrortpilsētiņā, kas atrodas kalnos 1000-1200 m v.j.l. un pateicoties termālo ūdeņu avotiem, īpašu uzplaukumu piedzīvoja 19. gadsimtā.  Šodien šeit apskatāmas gan 19.gs. celtnes, gan 15.gs. celtā Nikolaja baznīca ar vēlīnā gotikas laika freskām, baroka altāri un Zalcburgas zemē vecāko akmens kanceli. Bādgašteina no citām Alpu mazpilsētām atšķiras ar to, ka šeit uzturējušās ļoti daudz slavenības par ko liecina gan piemiņas plāksnes pie namu sienām, gan ielu un promenāžu nosaukumi - ķeizara Vilhelma, ķeizarienes Elizabetes, ķeizara Franča-Jozefa utt.
Pašā pilsētiņas centrā varenās kaskādēs krīt 341 m augstais Gašteinas ūdenskritums.
Nakts viesu mājā Bādgašteinā.

3.diena.
Brokastis.
Dosimies iekarot mūsu planētas lielākās ledus alas - Eisriesenwelt. Sākumā ar pacēlāju, pēc tam ar kājām uzkāpsim līdz 1641 augstumam, kur atrodas ieeja alās. Pastaiga alās arī ir īsts piedzīvojums, jo iespaidīgo ledus valstību skatīsim lāpu gaismā.
Pēcpusdienā ekskursija vienā no skaistākajām Austrijas pilsētām - Zalcburgā. Apmeklēsim Zalcburgas Domu, Mirabellas pils dārzus un uzbrauksim iespaidīgajā Hohenzalcburgas cietoksnī, lai redzētu pilsētu no ''putna lidojuma'' augstumiem.
Brīvajā laikā iesakām apmeklēt Mocarta dzimto māju-muzeju, izstaigāt šauro ieliņu labirintus un nogaršot vietējo Stiegl alu kādā no daudzajiem krodziņiem.
Iespējams doties braucienā ar kuģīti pa Zalcahas upi.
Vakarā atgriešanās viesu mājā.

4.diena.
Brokastis.
Diena rudens noskaņu baudīšanai kalnos...
Ar pacēlāju uzbrauksim līdz Štubnerkogel (2246 m v.j.l.), no kurienes paveras brīnišķīgs skats uz kalnu virsotnēm un tālu ielejā palikušo pilsētiņu. Atkarībā no katra vēlmēm iespējams doties pastaigā pa kalnu takām vai nesteidzīgi baudīt skaisto ainavu, sēžot kalna krodziņā pie kafijas tases vai  ''Edelweiss'' alus kausa....

Ja paveiksies, sastapsim arī kādu tipisku Alpu iemītnieku - murkšķi, kurš parasti neatsakās no tūristu piedāvātā cienasta.
Asu izjūtu cienītājiem iesakām pastaigu pa trošu tiltu starp divām kalnu korēm. Šis ir vienīgais trošu tilts 2200 m augstumā, ko var izmantot gan vasarā, gan ziemā.


Vakarā pēc pastaigas atpūtīsimies termālajos baseinos un pirtīs. Termālo ūdeņu dziedinošo spēku novērtējuši jau senie romieši, bet šodien šī iespēja ir mums!
Nakts viesu mājā.

5.diena.Brokastis.
Brauciens pa Grosgloknera augstkalnu panorāmas ceļu ļaus aptvert Austrijas dabas daudzveidību no rudens krāsām Alpu pļavās līdz sniegiem un ledājiem kalnu virsotnēs. Šķiet, ka vienā dienā esam iepazinuši vairākus gadalaikus!
Pa ceļam apmeklēsim nelielo muzeju, kurā glabājas liecības par to kā tika celts šis ceļš.
 Ja gribēsim pieskarties ledāja aukstajai ''mēlei'', mūs gaida brauciens ar speciālu vilcieniņu un sportiska pastaiga līdz nonāksim līdz
iespaidīgajam Pasterces ledājam.
Vakarā mūs gaida austriešu Schuhplattler vakars.
Nakts viesu mājā.

6.diena.
Brokastis.
Brauciens caur Austriju.
Pa ceļam apskatīsim Habsburgu vasaras rezidences Šenbrunnas krāšņos dārzus rudens krāsu rotā. Brauciens caur Čehiju, Poliju.
Nakts viesnīcā Polijā.

7.diena. Brokastis.
Brauciens caur Poliju, Lietuvu.
Vakarā atgriešanās Rīgā.


Ceļojuma cena:   atkarīga no braucēju skaita grupā

Ceļojuma cenā iekļauts:
- brauciens ar komfortablu autobusu (WC, TV, karsts ūdens, tēja, kafija);
- tūristu klases viesnīcas Polijā (2-3 vietīgie numuri ar ērtībām), ar brokastīm;
- 4 naktis viesu mājā Bād Gašteinā (2-3 vietīgie numuri ar ērtībām) un apartamentu tipa numuri ar ērtībām (divas 2 -3 vietīgas istabas), ar brokastīm;
- degvielas izmaksas, ceļu nodokļi;
- ekskursiju programma ar grupas vadītāju - gidu;
- ekskursija ar vietējo gidu Zalcburgā;
- ceļojuma apdrošināšana


Papildus izdevumi: (* katru tūrisma sezonu cenas tiek precizētas)
- Eisriesenwelt ledus alas +pacēlājs - 20 EUR 
- Grosgloknera ceļš ~10 EUR
- vilcieniņš pie Pasterces ledāja - 9,10 EUR (abi virzieni) 5,80 EUR (vienā virzienā) 
- Schuhplattler vakars - 25 EUR

* papildizdevumu cenas ir orientējošas un var mainīties
* firmai ir tiesības mainīt apskates objektu secību