Rudens ražas svētku ''Bauernherbst'' laikā Alpu ciematiņos valda īpaša rosība un līksmība, mājas tiek izpušķotas un zemnieki piedāvā lauku labumus svētku tirdziņos. Izbaudīsim šo svētku atmosfēru kopā ar viesmīlīgajiem austriešiem!
Šajā braucienā iepazīsim arī Bavārijas ''sapņu pilis'' Noišvanšteinu un Linderhofu, nobaudīsim  Etāles klostera mūku gatavoto liķieri un atpūtīsimies termālajos baseinos.


Ceļojuma cena un datumi: pēc pieprasījuma

1.diena.
No rīta izbraukšana no Rīgas.
Brauciens caur Lietuvu, Poliju.
Nakts viesnīcā Polijā.

2.diena.
Brokastis.
Brauciens caur Poliju, Čehiju, Vāciju.
Vakarpusē Nirnbergas apskate: romantiskās pildrežģu mājas, iespaidīgā pils pakalnā virs vecpilsētas un omulīgi krodziņi, kur nogaršot vācu desiņas ar vietējo alu.
Nakts viesnīcā.

3.diena.
Brokastis.
Bavārijas ‘’sirds’’ – Minhene. Vecpilsētas apskate: Dievmātes baznīca ar pilsētas simbolu dvīņu torņiem, Vecā un Jaunā pinotēka, pilsētas laukumi un pasaulē lielākais aluskrogs ‘’Hofbrauhaus’’.
Brīvais laiks, lai nesteidzīgi izstaigātu senās ieliņas un nogaršotu īstu bavāriešu alu kādā no omulīgajiem krodziņiem.
Vakara pastaiga un vakariņas vienā no skaistākajām Bavārijas mazpilsētām Oberammergavā, kas slavena ar kokgriezumiem, apgleznotām mājām un Pasijas spēlēm, kas notiek reizi desmit gados. 
Nakts viesu mājā Bavārijā.

4.diena.
Brokastis.
Bavārijas ‘’vizītkarte ‘’ Noišvanšteinas pils – karaļa Ludviga II veltījums Vāgneram un viņa brīnišķīgajai mūzikai. Franču rokoko stilā celtā Linderhofa – Versaļa miniatūrā. Linderhofas pils pazemes grotā Alpu ūdenskrituma saražotās elektrības gaismā karalis Ludvigs II skatījies topošo Vāgnera operu fragmentus.  
Etāles klostera baznīcas apmeklējums. Etāles klostera mūki jau kopš seniem laikiem gatavo īpašu klostera liķieri, ko varēsim nopirkt un nodegustēt.
Nakts viesu mājā.

 
5.diena.
Brokastis.
Dosimies uz Gašteinas ieleju, kur tiek svinēti rudens ražas svētki ''Bauernherbst''.
Izpušķotas mājas, Alpu govis un zemnieku rati, mūzika un dejas, līksmība šeit sit augstu vilni!  Svētku tirdziņos varēsim iegādāties kādu austriešu ''lauku labumu’’
, ko aizvest mājiniekiem. Izbaudīsim svētku noskaņu kopā!
Pēcpusdienā apmeklēsim termālo baseinu kompleksu Felsentherme, kas izveidots pie pašas klints sienas. Gašteinas termālo ūdeņu dziedinošās īpašības pirmie atklāja senie romieši, bet īpašu uzplaukumu šis kūrorts piedzīvoja 19.gadsimtā, kad uz šejieni atgūt spēkus brauca ķeizars Francis Jozefs, ķeizariene Elizabete un citas tā laika slavenības.
Nakts viesu mājā Bādgašteinā.

6.diena.
Brokastis.
Rīta pastaiga Lihtenšteinas aizā – vienā no skaistākajām un dziļākajām aizām Alpu kalnos. Tālāk mūsu ceļš vedīs cauri Austrijai, Čehijai un Polijai.
Nakts viesnīcā Polijā.

7.diena.
Brokastis.
Brauciens caur Poliju, Lietuvu. Vēlu vakarā atgriešanās Rīgā.



 
Ceļojuma cenā iekļauts:
- transporta pakalpojumi (degviela, komfortabls autobuss ar WC, TV,karsts ūdens, tēja, kafija);
- tūristu klases (2-3*) viesnīcas un viesu mājas (2-3 vietīgie numuri ar ērtībām), ar brokastīm;
- grupas vadītāja pakalpojumi;
- apdrošināšana
Papildus izdevumi: 
-
Linderhofas pils - 7.50 EUR
- Noišvanšteinas pils - 12 EUR
- termālie baseini - 19 EUR (3 stundas)