Šajā ceļojumā iepazīsim brīnišķīgo Istras pussalu - vienu no iecienītākajām brīvdienu atpūtas vietām Eiropā. Baudīsim dienvidu sauli, Adrijas jūras skaistumu un senās piekrastes pilsētas.

Ceļojuma datumi un cena: pēc pieprasījuma

Piedāvājam iepazīt Istras pussalas skaistākās pērles – seno Poreču un itālisko Roviņu ar šaurām ieliņām, kurās ‘’paslēpušās’’ mākslas galerijas un bodītes, pilsētas aizstāves Sv.Eifēmijas baznīcu kalnā un piekrastes promenādi ar rosīgiem suvenīru un gliemežvāku tirgotājiem.
Senākais un greznākais Istras kūrorts Opātija, kas 19.gs. bija īpaši iecienīta aristokrātu atpūtas vieta.
Mājupceļā iepazīsim noslēpumaino pazemes pasauli pasaulsslavenajās Postojnas alās, kur mūs gaida brauciens ar vilcieniņu un neskaitāmi alu labirinti un zāles.



1.diena.
No rīta izbraukšana no Rīgas. Brauciens caur Lietuvu, Poliju.
Nakts viesnīcā Polijā.

2.diena.
Diena ceļā caur Čehiju, Austriju un Slovēniju uz Istras pussalu Horvātijā.
Vakarā iekārtošanās apartamentos atpūtas kompleksā Fažanā pie jūras.


 3.diena. Atpūta pie jūras. Piedāvājam ekskursiju uz vienu no skaistākajām Istras pussalas pilsētām – itālisko Roviņu ar šaurām ieliņām, kur ‘’paslēpušās’’ mākslas galerijas un bodītes, pilsētas aizstāves Sv. Eifēmijas baznīcu kalnā un piekrastes promenādi ar rosīgiem suvenīru un gliemežvāku tirgotājiem.  
Iesakām doties skaistā braucienā ar kuģīti, vērojot brīnišķīgo Roviņas panorāmu no ūdens puses, peldoties mazos līcīšos un baudot vietējo vīnu.
Pula – senās Romas impērijas pieminekļu krātuve, kurā apskatīsim slaveno Pulas amfiteātri – vienu no sešiem lielākajiem amfiteātriem, kas saglabājusies līdz mūsdienām.
Nakšņošana atpūtas kompleksā Fažanā.

4.diena.
Atpūta pie jūras. Piedāvājam ekskursiju uz seno romiešu pilsētu Poreču un vienu no Istras cietokšņpilsētām – Motovunu, kurā jūtama īsta viduslaiku gaisotne. (par papildus samaksu)
Šeit iesakām nobaudīt medus dzērienu Medovač un trifeļsēnes no vietējām ozolu birzīm!
Nakšņošana atpūtas kompleksā Fažanā.



 5.diena. Ekskursija uz vienu no senākajiem un greznākajiem Horvātijas kūrortiem – Opātiju, kas īpašu uzplaukumu piedzīvoja Habsburgu valdīšanas laikā. Mūsdienās krastmalā joprojām apskatāmas greznās, dārzu un parku ieskautās 19.gs. villas.
Aizraujošs brauciens pa panorāmas ceļu, no kura paveras skats uz gleznaino Rijekas līci ar neskaitāmām saliņām...
Nakšņošana atpūtas kompleksā Fažanā.



 6.diena. Brauciens uz Slovēniju. Apskatīsim pasaulsslavenās Postojnas alas, kas kopumā stiepjas 20 km garumā, no kuriem apmēram 5 km pieejami tūristiem. Pirmos pāris kilometrus brauksim ar speciālu tūristu vilcieniņu, bet tālāk ar kājām dosimies atklāt noslēpumaino pazemes valstību. Predjamas pils, kas slejas uz 123 m augstas klints tiek dēvēta par Slovēnijas ‘’ērgļa ligzdu’’. Slavenākais šīs pils iemītnieks bijis Erasms – slovēņu Robins Huds.
Nakts viesnīcā Budapeštā.


7.diena.
Egera – sena Ungārijas pilsēta, kas ievērojama ar saviem vīniem un termālajiem ūdeņiem. Apskatīsim Egeras vecpilsētu, baudīsim peldi termālajos baseinos un apmeklēsim kādu no slavenajiem Egeras vīna pagrabiņiem ‘’Skaisto dāmu ielejā’’, lai nobaudītu ungāru vīnus un pikanto gulāšs zupu. 

Nakts ceļā.


8.diena. Brauciens caur Poliju un Lietuvu. Vēlu vakarā atgriešanās Rīgā.

 Ceļojuma cenā iekļauts: - brauciens ar komfortablu autobusu (WC, TV, DVD, karsts ūdens)
- nakšņošana tūristu klases 2-3* viesnīcās Polijā un Ungārijā, 2- vietīgos numuros ar ērtībām, ar brokastīm
- 4 naktis apartamentu kompleksā pie jūras  (4-6 vietīgi apartamenti ar dušu/WC, virtuves stūrīti);
- degvielas izmaksas, ceļu nodokļi;
- grupas vadītāja-gida pakalpojumi



 Iespējamie papildus izdevumi:- ekskursija uz Pulu un Roviņu – 15 EUR
- ekskursija uz Opātiju – 15 EUR
- ekskursija uz Motovunu un Poreču – 15 EUR
- brauciens ar kuģīti ~ 25 EUR
- Sv. Eifēmijas baznīcas tornis – 10 HRK
- Pulas amfiteātris – 40 HRK
- Eifrasija bazilika Porečā – 30 HRK
- trifeļsēņu un medus dzēriena degustācija ~ 20 EUR
- Postojnas alas – 20 EUR
- Predjamas pils – 7 EUR
- termālie baseini Egerā ~ 1800 HUF
- kuģītis Budapeštā (ar vīnu) ~ 15 EUR vai 4000 HUF

1 LVL- ~ 10 HRK(Horvātijas kunas) 1 LVL ~ 350 HUF (Ungārijas forinti)


*apdrošināšana 8 dienām ~ no 5 EUR (atkarībā no apdrošināšanas programmas, ceļotājiem virs 65.g.v. – dubultais tarifs saskaņā ar apdrošinātāja cenrādi)
* papildizdevumu cenas un valūtas kursi ir aptuveni un var mainīties
* tūroperatoram ir tiesības mainīt apskates objektu secību

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti: - LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās no ceļojuma;
- nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadu vecumam) ceļojumā līdzi jāņem pase un dzimšanas apliecība. Ja bērns ceļojumā dodas bez vecākiem vai pavadošā vecāka pasē nav ieraksta par radniecību ar bērnu, nepieciešama arī notariāli apstiprināta pilnvara.