Sniegotas kalnu virsotnes, ziedošas Alpu pļavas, gleznainas mazpilsētas, kalnu ieskauti ezeri,  šalcoši ūdenskritumi un mūzikas ģēniju klātbūtne... Iepazīsim brīnišķīgo Alpu zemi Austriju!


Ceļojuma datumi un cena:  pēc pieprasījuma 


1.diena.
No rīta izbraukšana no Rīgas.
Brauciens caur Lietuvu, Poliju. Nakts viesnīcā Polijā.

2.diena.
Brokastis. Brauciens caur Poliju, Čehiju, Austriju. Neliela pietura pie gleznainā Mēness ezera.  Romantiskie notikumi, kas šeit risinājās, iedvesmoja scenāristus radīt slaveno filmu ''Mūzikas skaņas''.
Vakarā ierašanās naktsmītnēs Bādgašteinas kūrortpilsētiņā, kas atrodas 1000-1200 m v.j.l.Nakts viesu mājā.

 
3.diena.
Brokastis.
Bādgašteinas apskate. Tieši no viesu mājas ved pastaigu takas, kas mūs aizvedīs līdz krāčainajai Kochahas upītei. Tālāk dosimies uz pilsētiņas centru, kur blakus galvenajai ielai varenās kaskādēs krīt 341 m augstais Gašteinas ūdenskritums.
Bād Gašteinas apskate. Tieši no mūsu viesu mājas ved pastaigu takas, kas mūs aizvedīs līdz krāčainajai Kochahas upītei. Tālāk dosimies uz pilsētiņas centru, kur blakus galvenajai ielai varenās kaskādēs krīt 341 m augstais Gašteinas ūdenskritums. Bādgašteina no citām Alpu mazpilsētām atšķiras ar to, ka šeit uzturējušās ļoti daudz slavenības par ko liecina gan piemiņas plāksnes pie namu sienām, gan ielu un promenāžu nosaukumi - ķeizara Vilhelma, ķeizarienes Elizabetes, ķeizara Franča-Jozefa utt.


Ar pacēlāju uzbrauksim  līdz Stubnerkogel (2246 m v.j.l.), no kurienes paveras brīnišķīgs skats uz kalnu virsotnēm un tālu ielejā palikušo pilsētiņu. Atkarībā no katra vēlmēm iespējams doties pastaigā pa kalnu takām vai nesteidzīgi baudīt  skaisto ainavu, sēžot kalna krodziņā pie kafijas tases vai austriešu alus kausa ....

Ja paveiksies, sastapsim arī kādu tipisku Alpu iemītnieku - murkšķi, kurš parasti neatsakās no tūristu piedāvātā cienasta.
Asu izjūtu cienītājiem iesakām pastaigu pa trošu tiltu starp divām kalnu korēm. Šis ir vienīgais trošu tilts 2200 m augstumā, ko var izmantot gan vasarā, gan ziemā.
Vakarā atpūtīsimies termālajos baseinos un pirtīs, kuri izveidoti pie pašas klints sienas.
Nakts viesu mājā Bādgašteinā.

4.diena.
Brokastis.
Dosimies uz vienu no krāšņākajiem Austrijas dabas objektiem - Krimlas ūdenskritumu, kura varenās kaskādes krīt no 380 m augstuma. Iesakām doties pastaigā pa ūdenskrituma taku, kur no speciāli ierīkotiem skatu laukumiem paveras patiesi brīnišķīgs skats. Aktīvākie var uzkāpt līdz pašai ūdenskrituma augšai. (~ 3 st.)
Pēcpusdienā - gleznainā Cellamzē pilsētiņa, no kurienes dosimies braucienā ar kuģīti. Uz klāja varēsim nesteidzīgi nobaudīt karstu kafiju vai citu dzērienu un priecāties par piekrastes ainavu un majestātiskajiem kalniem tālumā.
Brīvais laiks vakara pastaigai Cellamzē ar neskaitāmiem krodziņiem, suvenīru veikaliņiem un piekrastes promenādi.
Nakts viesu mājā Bādgašteinā.

5.diena.
Brokastis.
Lihtenšteinas aiza - viena no skaistākajām un dziļākajām aizām Alpu kalnos, kas īpaši iespaidīga ir agrajās rīta stundās, kad pirmie saules stari iespīd starp varenajām klints sienām.
Mocarta pilsēta - Zalcburga. Vecpilsētas apskate ar vietējo gidu: Mirabellas pils dārzi, Zalcburgas Doms, slavenā Getreidegasse ar Mozarta dzimto māju-muzeju un skaistie pilsētas laukumi. Uzbrauksim kalnā līdz Hohenzalcburgas cietoksnim, no kura paveras aizraujošs skats uz pilsētu un straujo Zalcahas upi, kas plūst cauri pilsētas centram.
Brīvajā laikā iesakām nesteidzīgi izstaigāt šaurās ieliņas un pasēdēt kādā no omulīgajiem krodziņiem, lai izjustu šīs pilsētas īpašo noskaņu.
Vakarpusē dosimies atpakaļ uz Gašteinas ieleju. Labos laika apstākļos iespējams nopeldēties Gasteiner Badesee.
Kad satumsīs vakars, mūs gaida austriešu Schuhplattler vakars ar dziesmām un jodelēšanu. Un, ja kāds vēl nav nodegustējis austriešu tradicionālo Obst Schnaps, tad šovakar to vēl var paspēt...
Viesu māja Bādgašteinā.

6.diena.
Brokastis.
Mājupceļš caur Austriju un  Čehiju. Pa ceļam apmeklēsim Habsburgu vasaras rezidences Šenbrunnas skaistos dārzus, kas īpaši krāšņi ir rožu ziedēšanas laikā.
Nakts viesnīcā Polijā.

7.diena.
Brokastis. Brauciens caur Poliju, Lietuvu. Vakarā atgriešanās Rīgā.

Ceļojuma cenā iekļauts:
- transporta pakalpojumi (degviela, komfortabls autobuss ar WC, TV,karsts ūdens, tēja, kafija)
- tūristu klases viesnīcas Polijā (2-vietīgie numuri ar ērtībām), ar brokastīm;
- 4 naktis viesu mājā Bādgašteinā (2 un 3-vietīgi numuri ar ērtībām un apartamenti ar divām 2-3 vietīgām guļamistabām un viesistabu, ar ērtībām) ar brokastīm;
- grupas vadītāja pakalpojumi (latviešu val.)
- vietējais gids Zalcburgā (krievu val.)


- ceļojuma apdrošināšana (virs 65 g.-piemaksa 5 Ls)

Papildus izmaksas:
- folkloras vakars (ar vakariņām, dzērieni nav iekļauti cenā) - 18 EUR
- Zalcburgas zemes karte - 46 EUR (bērniem 6-15.g. - 23 EUR)  (ar šo karti Jūs varēsiet apmeklēt programmā minētos apskates objektus Zalcburgas zemē)
- brauciens ar kuģīti – 9,90 EUR
Kopā: 73,9 EUR (~52 Ls)



* papildizmaksu cenas ir aptuvenas un var mainīties
* firmai ir tiesības mainīt apskates objektu secību