Brīnišķīgs ceļojums tradīciju, piļu un ziedošo dārzu pasaulē.
Aizmirsīsim ikdienas rūpes, ļaujoties fantastisku krāsu, smaržu un skaistuma valdzinājumam...
    Ieteicamais ceļojuma laiks - maija vidus līdz jūnija sākums*






Ceļojuma maršrutu iespējams mainīt vai papildināt atbilstoši Jūsu grupas vēlmēm  (iespējams arī lidojums)
(lūdzam 2017.gada braucienu pieteikt līdz šī gada decembra beigām)
                                      

1.diena.   Izbraukšana no Rīgas (vai citas pilsētas pēc pieprasījuma)
Brauciens cauri Lietuvai un Polijai. Pusdienu pauze ceļmalas krodziņā. Nakts viesnīcā Polijā (Brojcē).

2.diena.
 Brokastis.  Pa ceļam apmeklēsim grezno Bikeburgas pili, kas lepojas ar savu ilgo vēsturi un smalkajām telpām, kas liecina par seno varenību un bagātību. Pils pirms gadsimtiem piederējusi Šaumburgas –Lipes princesei un šīs ģimenes pēcteči dzīvo te arī mūsdienās. Brīvs brīdis nelielai atpūtai pilsētas centrā.
Nakts viesnīcā Vācijā, pie Dortmundes.

3.diena.
Brokastis.
Iegriezīsimies Beļģijas pilsētā Mehelenā, kur slejas varenā sv. Rombauta katedrāle un katrs ielas pagrieziens piedāvā ko ineresantu. Laiks pusdienām beļģu gaumē. Beļģija ir slavena ar savām alus darīšanas tradīcijām, nobaudīsim arī mēs kādu izcilu brūvējumu. Ceļš līdz Francijas ostas pilsētai Kalē.
Nakts viesnīcā Kalē.

4.diena.
Brokastis.
Šorīt celsimies agri, lai dotos uz Kalē ostu. Ar prāmi pārcelsimies uz Britu salām. Duvras baltās krīta klintis,  Lamanša ūdeņi, sarkani autobusi, sarkanas telefonu būdiņas, rindu mājas, braukšana pa kreiso pusi – iepazīstamies ar Apvienoto Karalisti!
 
Dosimies apmeklēt Vindzoras pilsētiņu, kas ir pilna ar karaļu Džordža I –IV laika namiem, viesnīcām un veikaliem, bet pati varenākā šeit ir karaliskā rezidence Vindzoras cietokšpils, kas ir karalienes Elizabetes galvenā rezidence.
Nakts viesnīcā Līdsas apkārtnē.

5.diena.
Brokastis. Senā tirdzniecības pilsētiņa Enika (Alnwick), kuras iespaidīgākā celtne ir viduslaiku pils, kuru vairāk kā 700 gadus apdzivo Persiju ģimene. Tā ir viena no skaistākajām Lielbritānijas pilīm un tiek saukta par „Ziemeļu Vindzoru”. Aizraujošs gida stāstījums aizvedīs mūs seno bruņinieku laikos un atvedīs atpakaļ mūsdienās. Šajā pilī uzņemtas arī filmas Harijs Poters epizodes.
 Apskatīsim arī brīnišķīgos Enikas dārzus ar grandiozo „Grand cascade’'.
Nakts viesnīcā Edinburgas apkārtnē.

6.diena.
Brokastis. Skotijas galvaspilsēta Edinburga  apbur ar savu īpašo auru. Pilsēta izvietojusies pakalnā sena izdzisuša vulkāna vietā. Sava īpašā novietojuma un izskata dēl pilsēta tiek saukta par „Ziemeļu Atēnam”.   Edinburgas pils, Holirūdhausas pils, sv.Džailza katedrāle, Nacionālais monuments, Princesstreet, Karaliskā jūdze, klani, tartāni, dūdas un vēl daudz kas cits Jūsu iespaidiem. Pārbrauksim uz Skotijas augstienēm jeb Hailendsu, kur baudīsim vakariņas skotu gaumē.
Nakts viesnīcā Hailendsā.

 7.diena.
Brokastis.  Diena nesteidzīgai Skotijas šarma baudīšanai.
Pavadīsim dienas pirmo daļu, izstaigājot dabas taku, baudot Skotijas īpatnējo šarmu mazpilsētā un pakalnos. Neliela kafijas vai tējas pauze. Iepazīsimies ar Skotijas un kalniešu tradīcijām un vēsturi, apmeklējot brīvdabas Tautas muzeju. Hailendsas galvenās pilsetas Invernesas apmeklējums pēcpusdienā.
Nakts viesnīcā Hailendsā.

 8.diena.
Brokastis. Dosimies vēl tālāk uz rietumiem, kur Skotijas augstieņu ielokā slēpjas vieni no skaistākajiem dārziem „Attadale gardens”, kuru veidošana uzsākta 19.gs.beigās. No dārziem paveras aizraujošs skats uz Skajas salu. Šeit ir izveidoti Ūdens dārzi, Japāņu dārzi, tradicionalie Virtuves dārzi un simtgadīgu rododendru taka.
Inverēri pils- Kempbelu klana mājvieta kops 1701.gada, interjers, ieroču kolekcija, gleznas un porcelāns, tas viss mūsu acīm. Šī pils ir viena no tipiskajām skotu pilīm. Pārbrauciens pa Augsto kalnu apgabalu ar elpu aizraujošām ainavām, kad rodas sirreāla sajūta, ka esi nonācis uz Mēness. Nakts viesnīcā Kārlistē.

 9.diena.
Brokastis.
Esam no Skotijas atgriezušies Anglijā un dodamies uz Ezeru apgabalu jeb Lake distric. Vērojot skaistos skatus, iegriezīsimies Rydal mount. Šeit lielu daļu no savas dzīves ir pavadījis dzejnieks Viljams Vērdsvords . Viņa māja, dārzs un apkārtējās vides skaistums ir bijuši viņa mūzas. Tepat pavisam netālu, ezeru ieskauta, atrodas kūrortpilsētņa Emblsaida. Baudīsim arī mēs mirkli laiskas atpūtas. Labos laika apstākļos iespēja izbraukt ar „tvaika gondolu” pa ezeru vai atpūsties pie tā. Vakara pastaiga otrajā lielākajā britu pilsētā Birmingemā, kas nes rūpnieciskas pilsētas statusu, bet arī lepojas ar nelielu, bet jauku vecpilsētu.
Nakts viesnicā Birmingemas apkārtnē.

10.diena.
Brokastis.  No Duvras ostas ar prāmi pārcelsimies atpakaļ uz Eiropas kontinentālo daļu.
No Kalē ostas mērosim ceļu pa Franciju līdz Beļģijas pilsētai Antverpenei, kas ir iespaidīga ostas pilsēta, Rubensa pilsēta, dimantu pilsēta un lepojas ar spilgtiem arhitektūras paraugiem.
Antverpene vienaldzīgu neatstāj nevienu.   Vakara pastaiga pa Antverpenes vecpilsētu.
Nakts viesnīcā Antverpenes apkārtnē.

11.diena.
Brokastis. Brauciens cauri Beļģijai, Holandei, Vācijai, Polijai ar nelielām pieturām un kāda tirdzniecības centra apmeklējumu Vācijā.
Nakts viesnīcā Poznaņas apkārtnē.

12.diena.
Brokastis. Brauciens cauri Polijai un Lietuvai, pa ceļam pusdienu pauze ceļmalas krodziņā.
Vēlu vakara atgriešanās Latvijā.


Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu tūrisma autobusu (TV, WC, karsts ūdens, tēja, kafija)
• nakšņošana 2-3* viesnīcās, 2-3 vietīgos numuri ar ērtībām, ar brokastīm;(3-vietīgi numuri tikai gadījumā, ja braucēju skaits ir nepāra);
• prāmja biļetes;
• autoceļu nodokļi, degviela, stāvvietas;
• grupas vadītāja pakalpojumi (latviešu val.)

 Papildus izdevumi:
Bikeburgas pils 7.50 EUR
Pusdienas Mehelenā 15-18.00 EUR
Alus degustācija Beļģijā 12.00 EUR
Vindzoras pils 18.50 GBP
 Enikas pils un dārzi 22.00 GBP
 Edinburgas pils 16.50 GBP
Attadale gardens 6.00 GBP
Inverāri pils 10.00 GBP
Rydal mount 7.00 GBP
Brauciens ar laivu pa ezeru 11.00 GBP
Vakariņas skotu gaumē 20-25.00 GBP