Datumi: pēc pieprasījuma


 Anglijas dienvidi un jo īpaši Kornvola ir pasakām un teikām apvīta, maģiski pievilcīga un apbrīnojami skaista vieta. Tas ir reģions, ko nereti varam vērot TV romantiskajās filmās – ik uz stūra paveras pastkaršu cienīgi skati. Viduslaiku un senu aristokrātu dzimtu pilis un muižas aicināt aicina tās apmeklēt. Nedaudz skarba ainava ar izrobotiem klinšu stāvkrastiem, zaļiem lauku kvadrātiem, romantiskiem zvejnieku ciematiem, viļņojošu viršu paklāju, bieziem mežiem un pasakaini skaistiem līčiem liek apbrīnā aizrauties elpai... 


1.diena.
 Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Ceļš cauri Lietuvai, Polijai. Pusdienu pauze Polijā.
Nakts viesnīcā Polijā.

 2.diena.
Brokastis. Ceļš cauri Vācijai, Nīderlandei, Belģijai.
Austrumflandrijas reģiona lielākā pilsēta Antverpene.   Antverpene ir ostas pilsēta - sīksta, internacionāla, neatkarīga un lepna. Vēsturisko mantojumu sargājoša. Tās arhitektūrā spoguļojoties dažādajiem vēstures periodiem, kad te saimniekoja spāņi, holandieši, austrieši un franči. Pilsēta ar īpašu radošās enerģijas koncentrāciju. Ne tikai pasaulē lielākais dimantu industrijas centrs, bet arī beļģu dizaina šūpulis. Pastaiga pa pilsētas vēsturisko centru.
Nakts viesnīcā Antverpenes apkārtnē.

3.diena.
 Brokastis. Brauciens pa Beļģiju un Franciju līdz ostai.
Pārcelšanās ar prāmi uz Lielbritāniju (~2h). Sudrabains ūdens spogulis un vēl par stundu garāka diena. Dosimies uz Lielbritānijas dienvidiem, bet pa ceļam jau iepazīsimies ar pirmo pili mūsu ceļojumā – Hīveras (Hever) pili un dārziem. Šī Boleinu dzimtas pils, kas ieskauta skaistos, plašos dārzos ar itāļu skulptūrām, srūklaku, rožu dārzu, ūdenslabirintu, pastaigu takām ap ezeru un rododendru audzēm ir saistīta ar traģisko Annas Boleinas (karaļa Henrija VIII otrā sieva, karalienes Elizabetes I māte) likteni.
Nakts viesnīcā Bātas apkārtnē.

 4.diena.
Brokastis.
 Bāta – pirmais kūrorts Britānijā, kur jau tālā senatnē karsto avotu tuvumā senie romieši uzbūvēja pirtis. Ķeltu karalis Bladuds esot bijis spitālīgs un tāpēc ticis padzīts no savas karalistes. Viņš izārstējies, atdarinot savas cūkas un vārtoties Bātas karsto avotu dubļos. Senās romiešu pirtis, Pultini tilts un romantiskais vecpilsētas centrs.
Bāta ir sena pilsēta, kas lepojas ar savu arhitektūru un vilina ar savu košumu un radošo garu. Tā ir arī slavenās britu rakstnieces Džeinas Ostinas pilsēta.
Čedaras aiza- šaura, līkumota ieplaka, ko no abām pusēm ieskauj 120m augstas kalķakmens klintis. Pasaku ciematiņš, kura vārdā nosaukts siers, kura recepte izstrādāta šajā apvidū. Čedaras aiza ir Anglijas lielākais kanjons un tur atrodas arī "Čedaras alas". Tā ir vieta, kur 1903. gadā ir atrasts Apvienotās Karalistes vecākais pilnais cilvēka skelets, kas ir aptuveni 9000 gadu vecs.
Somerseta ir viena no nedaudzajām Anglijas grāfistēm, kuras iedzīvotāji joprojām ar tradicionālām metodēm darina īstu lauku sidru, ko vietēja dialektā dēvē “ scrumpy”. Iepazīties ar sidra ražošanas tradīcijām, nogaršot to un iegādāties kā suvenīru varēsim vienā no vecākajām un slavenākajām sidra darītavām – Sheppy,s cider farm – ģimenes uzņēmumā ar vairāk ka 200 gadus ilgu pieredzi.
 Nakts viesnīcā.

5.diena. Brokastis.
Somersetas apgabala dabas skaistumu esam jau reiz redzējuši - šejienes mežos uzņemti kadri filmai par Robinu Hudu. Šeit plešas viens no lielākajiem un krāšņākajiem Dienvidanglijas dabas parkiem - Eksmūra.
Violets viršu paklājs pret zilajām debesīm, pakalni un ielejas, šauri un līkumoti ceļi, koku sienas un čalojoši strauti. Sarkanie brieži, un vēl un vēl...Un vai jūs pamanījāt mazos trusīšus? Ieklausieties putnu dziesmās, kas aizskan augstu debesīs!
 Senās Britānijas un romiešu liecības, folklora un tradīcijas aizraujošā safari ceļojumā pa Eksmūras dabas parku. Lintona–Linmuta – 2 pilsētas 1.1 jūdzes attālumā (augstumā). Īpašas izjūtas un aizraujoši skati braucienā ar kalnu vilcieniņu pa klinšaino stāvkrastu. Šis klinšu vilcieniņš ir vienīgais pilnībā ar ūdeni darbināmais kalnu pacēlājs visā Lielbritānijā. Tas joprojām ir augstākais un stāvākais pasaulē no 3 no tāda veida pacēlājiem, kas vēl palikuši.
 Nakts viesnīcā.

 6.diena. Brokastis. Laipni lūgti Kornvolā!
 Maģiskais Lielbritānijas apgabals, kas vilina ar kilometriem garu, krāšņu piekrasti, kūrortiem ar smilšainām pludmalēm, nomaļiem līčiem, eksotiskiem dārziem un mežonīgiem tīreļiem.
 Apskatīsim vienu no skaistākajām Kornvolas muižām - Lenhaidroku ar tās noslēpumaini pievilcīgo dārzu. Ēdenes projekts – tas nav angļu dārzs klasiskajā izpratnē. Tas ir bijušajās māla karjerās izveidots projekts, kas jau iztālēm aizrauj ar savu ārējo izskatu bišu medus šūnu veidā. Tas stāsta par cilvēka attiecībām ar dabu. Siltumnīcās izveidoti piemēroti apstākļi dažādu dabas zonu augiem – no sausajām savannām līdz pat tropiskajiem lietus mežiem. Šeit sastapsim augus no citiem kontinentiem un dažādām pasaules malām, vasaras karstumā varēsim atveldzēties ledus paviljonā, ieraudzīsim fantastiskas idejas un galu galā labi pavadīsim laiku.
Nakts viesnīcā.

7.diena. Brokastis.  
Brauciens līdz tālākajam Lielbritānijas rietumu punktam Lendsenda ragam jeb „pasaules malai”.
 Šī vieta ir Lielbritānijas tālākais rietumu punkts, kas vilina apmeklētājus ar nedaudz mežonīgu, bet ļoti iespaidīgu ainavu.
Merazaionas ciems un Sentmaikla kalns ar pili, kas iespaidīgi paceļas 230 pēdu augstumā virs jūras līmeņa. Uz salu nokļūsim ejot pa oļu ceļu vai paisuma laikā braucot ar laivām. Interesanti, ka tieši pretī Francijas pusē atrodas ļoti līdzīgais Sentmišela kalns.
Nakts viesnīcā.

 8.diena. Brokastis.
  Eksetera – Devonas grāfistes centrs, rosīga, ļaužu pilna pilsēta ar savu īpašo šarmu un raksturu. Iespaidīgā Sv. Pētera katedrāle, pildrežģu Mols, Coffee House, Dzīvīgā Hight street un Princesstreet. Pastaiga pa vēsturisko centru, sv. Pētera katedrāles apmeklējums.
Pārbrauciens uz Doveru. Ar prāmi dosimies atpakaļ uz Eiropas kontinentālo daļu.
 Nakts viesnīcā.

 9.diena.
 Brokastis. Sākam ceļu mājup, kura laikā pakavēsimies atmiņās par gūtajiem iespaidiem Anglijas dienvidos. Brauciens cauri Francijai, Beļģijai, Nīderlandei, Vācijai.
 Pa ceļam apskatīsim  Ģenti, kas tiek dēvēta par ''Beļģijas Venēciju''.
 Nakts viesnīcā Polijā.

 10.diena.
Brokastis.
 Sakoposim atmiņas un iespaidus ceļā cauri Polijai un Lietuvai.
Vēlu vakarā ierašanās Rīgā.


Grupas vadītāja Aelita Romdani



Cenā iekļauts:
- brauciens ar komfortablu tūrisma autobusu;
- nakšņošana 2-3* viesnīcās, 2-3 vietīgi numuri ar ērtībām, ar brokastīm; (3-vietīgi numuri tikai gadījumā, ja braucēju skaits ir nepāra);
- autoceļu nodokļi, degviela, stāvvietas;
- prāmja biļetes uz/no Lielbritāniju;
- ekskursiju programma ar grupas vadītāju

 Papildus izdevumi (ieejas biļetes):
 -Hīveras pils un dārzi 17.25 GBP
 -senās romiešu pirtis 16.50 GBP, (grupas cena- 12.25 GBP)
-Čedara - (cena tiks precizēta)
-Eksmūras safari ~ 35 .00 GBP
 -Lintona – Linmuta kalnu vilcieniņš abos virzienos 3.90 GBP
-Lendhaidrokas muiža un dārzi -Ēdenes projekts 27.50 GBP
 -Sentmaikla pils - 10.00 GBP
-laivas paisuma laikā 3.00 GBP
 -Sv. Pētera katedrāle Ekseterā 7.50 GBP
- ceļojuma apdrošināšana – no 0,57 EUR/dienā (atkarībā no vecuma un apdrošināšanas programmas)

Maksājumu termiņi:
 - avansa iemaksa 150,- EUR;
 - 2.maksājums 300,- EUR jāveic līdz 10.05.2019.
- galīgais norēķins jāveic līdz 01.07.2019.

 Ceļošanai nepieciešamie dokumenti:
 • LR pilsoņa pase, kas izdota pēc 2007.gada 19.novembra, vai Latvijas pilsoņa ID karte, kas ir derīga līdz ceļojuma beigām. Rekomendējam ceļot ar pasi!
 Pases,kas izdotas līdz 2007.gada 19.novembrim (beztermiņa un izdotās uz 50 gadiem), nav derīgas ceļošanai!
 LR nepilsoņiem individuāli jākārto vīzas Lielbritānijas vēstniecībā Rīgā (laicīgi, vismaz 2-3 mēnešus pirms ceļojuma!)