Toskāna ir viens no skaistākajiem reģioniem visā Itālijā, iespējams, pat visā pasaulē, kas ik gadu vilina ar saulaino laiku, apelsīnu, citronu un olīvkoku birzīm, kā arī senatnīgo arhitektūru un pašu itāļu viesmīlīgumu. Toskānā atrodas ne tikai skaistā Florence, bet arī citi brīnišķīgi dabas un kultūrvēsturiskie objekti. Šī vieta ir kā radīta romantikai un dzīves baudīšanai... 

Braucienu datumi: pēc pieprasījuma (pasūtījuma grupām)


1.diena.  Agri no rīta izbraukšana no Rīgas (vai citas pilsētas pēc pieprasījuma).
Ceļš cauri Lietuvai, Polijai. Pusdienu pauze Polijā.
Nakts viesnīcā Polijā.

 2. diena.
 Brauciens cauri Čehijai, Austrijai.
Neliela pastaiga Štrīrijas federālās zemes galvaspilsētā Grācā. Pilsētai īpašu gaisotni rada tās centra viduslaiku šaurās ieliņas – tikai gājējiem – ar suvenīru bodītēm, kafejnīcām un vēlā gotikas perioda mājām ar dakstiņu jumtiem.
 Grāca slavena arī ar Šlosbergas cietoksni. Grācas cietoksnis sekmīgi sargāja impērijas robežas no turku iekarotājiem un tika uzskatīts par kristiešu pasaules varenāko bastionu. Trīs reizes turki nesekmīgi centās šo cietoksni ieņemt. Tas nepadevās arī franču uzbrucējiem. Tomēr 1809. gadā Habsburgi kapitulēja Napoleona armijai un 1809. gadā Napoleons pavēlēja cietoksni uzspridzināt. Nesagrauts palika tikai Sargtornis un Zvanu tornis. Par tiem vietējie iedzīvotāji samaksāja lielu izpirkuma maksu. 1839. gadā šeit tika izveidots pilsētas parks – iemīļota pilsētnieku un pilsētas viesu pastaigas vieta.
Nakts viesnīcā Austrijas/Itālijas pierobežā.

 3.diena.
Brauciens uz Boloņu. Pastaigājoties pa vecpilsētu (UNESCO) tā vien gribas uzkāpt kādā no viduslaiku „debesskrāpjiem” - Prendiparte tornī vai vienā no „krītošajiem” torņiem, kas ir pilsētas simbols. Nevienai no Itālijas pilsētām nav tik daudz iesauku, kā Boloņai. Galvenās no tām : Mācītā (La Dotta) – šeit joprojām atrodas Eiropas vecākā Boloņas Universitāte. Tajā mācījušies Petrarka, Dante un Koperniks. Otra iesauka – „Sarkanā” (La Rossa) – sakarā ar daudzajām viduslaiku celtnēm sarkanā krāsā.
Un , beidzot, trešā iesauka „Resnule” ( La Grassa) – tieši Boloņa devusi pasaulei pāri par desmit dažādu itāļu delikatešu, kā mazos pelmenīšus – tortelinus, boloņas mērci, mortadellas desu u.t.t. Ne velti Boloņā tik daudz restorānu, trattoriju, kulinārijas skolu.
Vakarpusē iekārtošanās viesnīcā Itālijas kūrortpilsētā Montecatini Terme.


4.diena.
Sjēna- viduslaiku pilsētiņa, kas lepojas ar slaveniem mākslas darbiem, muzejiem, greznām augstmaņu villām un tikai sev raksturīgo kulināriju. Pilsētiņas ielās muzicē džeza muzikanti, bet galvenajā laukumā katru gadu notiek zirgu skriešanas sacensības, kuru pirmsākumi meklējami viduslaikos. Tā ir viena no apburošākajām Toskānas pilsētām, kura spējusi saglabāt viduslaikiem raksturīgākās iezīmes, bet par senās Romas impērijas laikiem atgādina vilcene ar dvīņiem, kas ir pilsētiņas simbols un sastopams daudzos Sjēnas laukumos un skvēros.
 Sjēnas katedrāle ir viena no skaistākajām un greznākajām ēkām Toskānā un pasaulē. Ne velti par to mēdz teikt, ka ieejot katedrālē Jūs variet sasniegt debesis. Katedrālē ir marmora grīdas rotātas ar gleznojumiem un tās ir lielākās, skaistākās, krāšņākās grīdas kādas jebkad, jebkur pasaulē ir tapušas. Certaldo Alto - pilsētiņa, kurā var nokļūt tikai ar gaisa vilcieniņu. Šeit dzīvojis Džovanni Bosaccio, kurš ir sarakstījis „Dekameronu". Tikai šajā pilsētiņā ir iespējams iegādāties slaveno sīpolu ievārījumu, ko pievieno gaļas ēdieniem. Pilsētiņa 5 dienas gadā kļūst par visas Itālijas viduslaiku ielas teātri. Tas ir laiks, kad ielās iziet viduslaiku augstmaņi ar savām sirdsdāmām, senie ielu muzikanti, tirgotāji, bruņinieki, klauni un āksti.
 Iespēja kopīgi nobaudīt gan sīpolu ievārījumu, gan vītinātu gaļu, itāļu sieru un mājas desas. Protams, arī itāļu vīns......
Nakts viesnīca Montecatini Terme.

 5.diena

Atpūta pie jūras vai ekskursija uz Luku (pēc grupas izvēles, iekļauta cenā).
Luka - renesanses mūriem apjozta, tā galvenokārt pārsteidz ar baznīcu, kas šķiet nesamērīga pret pārējo zemo apbūvi, Baznīcu rotā smalki izstrādātas kolonnas – divas vienādas neatrast. Cik grezna tā ir ārpusē, tik askētiska iekšpusē. Pāri pilsētai tālu skatu var gūt no torņa, kas gozējas šauro ieliņu galā. Pilsētā labi var vērot klasisko romiešu pilsētas plānojumu, kā arī antīkā foruma un amfiteātra paliekas. Viduslaikos Luka kļuva bagāta tirgojot zīdu un saglabāja savu republikānisko pārvaldes iekārtu līdz pat laikam, kad pilsētu 1805. gadā iekaroja Napoleons.
 Pēcpusdienā apmeklēsim Villu Garzoni ar brīnišķīgajiem dārziem.
 Nakts viesnīcā Montecatini Terme.

 6.diena.  Dosimies uz gleznaino Ligūrijas piekrasti - Činkve Terre Nacionālo parku. Činkve Terre tulkojumā no itāļu valodas nozīmē “ piecas zemes”. “ Piecas zemes”- tie ir pieci nelieli ciematiņi: Manarola, Vernacca, Kornīlija, Riomadžore un Monterosso-Al- Mare, kas izvietojušies nelielā Ligūrijas piekrastes teritorijā. Spilgtas, krāsainas mājas, kas gluži kā putnu ligzdas iespiedušās starp klintīm, citrusaugļu birzis, subtropu augi un vīnogulāju dārzi, kas, terasēs izvietojušies, stiepjas no klinšu kraujām līdz jūrai. Šīs vietas skaistums ir tik pārsteidzošs, ka visa klinšainā piekraste, kas savieno piecus ciematus un pietiekami lielu Nacionālā Dabas parka teritoriju, 1998. gadā tika iekļauta UNESCO.
Iesakam doties izbraukumā ar kuģīti, kura laikā var apmeklēt mazos ciematiņus, kuriem nevar piekļūt ar autobusu.  Pelde jūrā.
Nakts viesnīcā Montecatini Terme.

 7.diena. Toskānas pērle – Florence. Florence ir Toskānas reģiona un tāda paša nosaukuma Itālijas provinces galvaspilsēta. Pilsētu šķērso Arno upe un tā pazīstama kā viena no visnozīmīgākajiem viduslaiku finansu, tirdzniecības, izglītības, mākslas, arhitektūras, mūzikas, zinātnes un filozofijas centriem pasaulē. Florence bija viena no bagātākajām pasaules pilsētām un tiek dēvēta par „ Renesanses dārgakmeni”.   Te varēsiet sajust gan pagātnes elpu, ieklausīties interesantos vēstures stāstos, redzēt slaveno Ponte Vecchio jeb Zelta tiltu gan apmeklēt tik populāro Florences tirgu, kur gozējas vietējie labumi, pavāri jūsu acu priekšā gatavo picu un tiek piedāvāts plašs ādas izstrādājumu sortiments.   Varbūt nobaudīt īpašo Florences steiku?
Pēcpusdienā sāksim ceļu mājup.
Nakts viesnīcā Itālijas ziemeļos.

 8.diena.
Brauciens pa Brennera kalnu pāreju no Itālijas uz Austriju. Pa ceļam vērosim sniegotos kalnus un zaļās ielejas ar mazajiem Alpu ciematiņiem... Austrijas miljonāra Svarovska kristālu muzeja apmeklējums Vatensā. Izbaudīsim mirkli maģiskajā kristālu pasaulē un varbūt nopirksim kādu mazu dāvaniņu mājiniekiem.
 Ceļš cauri Austrijai.  Nakts viesnīcā Polijā.


 9.diena.
Ceļš cauri Polijai, Lietuvai. Pusdienu pauze Polijā.
Vēlu vakarā atgriešanās Latvijā.

  Ceļojuma cenā iekļauts:
 - brauciens ar komfortablu tūrisma autobusu (WC, TV, DVD, kondicionieris, karsts ūdens, tēja, kafija - Polijas teritorijā);
 - nakšņošana tūristu klases (2/3*) viesnīcās 2-3 vietīgos numuros ar ērtībām, ar brokastīm; (3-vietīgie numuri tikai gadījumā, ja braucēju skaits ir nepāra vai ģimenēm);
- degvielas izmaksas, maksas ceļi, iebraukšanas maksas Itālijas pilsētās, stāvvietas;
- tūristu nodoklis Itālijā;
- ekskursiju programma ar grupas vadītāju
 - ekskursija Florencē ar vietējo gidu un Sjēnā

 Papildus izdevumi:
- pilskalna lifts Grācā – 3,50 EUR

 - Certaldo Alto gaisa vilcieniņš ~ 7 EUR;
 - degustācija (sīpolu ievārījums, gaļa, vīns, maizīte ar olīveļļu) ~ 12 EUR;
 - vīnu degustācija ~ 25 EUR 
- izbraukums ar kuģīti ~ 28 EUR 
-  austiņas Sjēnā – 5 EUR
 - ieejas biļete Villā Garzoni – 13 EUR
 - Svarovska kristālu muzejs – 21 EUR
 - ceļojuma apdrošināšana – no 0.57 EUR/dienā (atkarībā no apdrošināšanas programmas)



 *Papildizdevumiem norādītas 2022.gada cenas, tās var mainīties

 * tūroperatoram ir tiesības mainīt apskates objektu secību